úterý 2. října 2012

Letní škola robotiky - Devátý den

Léta Páně 1. října 2012

08něco - Snídaně. Celkově ji zas odkládám tak, abych přišel do školy na sekundu přesně. Dobře já :-D.

0900 - Ve škole už čekají čeští učitelé. Po krátké debatě nás informují, že jsou docela zděšeni organizací celé Summerschool :-D. Vůbec jsme neprogramovali roboty, nic nevíme, jsme úplně tupí a ještě klesáme jako sekery ke dnu. Takže nás prej naučí aspoň ultrazvukový čidla. K tomu:
Víte, co si říká ultrazvukové čidlo ve vesmíru? "Dafuq did I just read?!"
A ještě jedna věc... Hrozně se divili tomu, že ještě nevíme zadání finálního projektu. No, fakt nevíme. Hlavně.. Nemáme ani představu!

09něco - Začíná přednáška. Je to úplně jak BMFV, jen v jiným jazyce :-D. Beneš přednáší svým obvyklým stylem. Hlavní ale je to, že jeho angličtina je bez přízvuku úplně jiné řeči :-D. To platí i o Žaludovi. Kříž dneska nepřednášel, ale ve cviku anglicky radil a všecko je vpohodě :-).
Přednáška se točila obecně kolem všech senzorů. Takže asi opakování toho, co jsme v BROB a BMFV už dělali.
Asi... Protože já jsem na tý přednášce moc nedával pozor a dodělával tutor na LV. A hrál piškvorky.. A spal...

11něco - Jdeme na cvika. Dnešní úkol: Robot stojí na neurčeném místě. Musí najít zeď a kolmo k ní zaparkovat ve vzdálenosti 50 cm. Lahoda.
Upravuji tutorový program tak, aby to +- fungovalo. Hlavně si je třeba dát pozor na úhel ke zdi. Chce to porovnávat více měření. V LV se jen přivádí výstup na vstup a pak se měří znova.  Jenže už se mi to nechtělo dělat, tak jsem použil nedokonalý řešení. Přidáním ještě jednoho stavu bych mohl docílit toho, aby se robot vždy natočil správně. Prostě bych ho po najití zdi ještě trošku natočil o tolik, kolik bych si testově zjistil.
Další možnost byla taková, že najde zeď, pojede k ní, o ni se srovná a pak zacouvá 50 cm. Jak o tom teďka přemýšlím, tak by to bylo asi nejjednodušší řešení. Dva/tři stavy by klidně stačily a z nich by ještě jeden byl vítězný pípání :-D.

1300 - Oběd. Nic novýho. Dan si jako největší magor háže před školou tenisákem. Mým tenisákem!!!

1400 - Přednáška pokračuje. Pokračuje stejným stylem o stejných věcech a pokračuje až do půl čtvrtý.

Půl čtvrtý - Přesouváme se do labek dodělat roboty. Testuju robota - funguje v rámci možností. Až na blíže neurčenou chybu v tom, že UZ čidlo nějak špatně funguje na delší vzdálenosti. Je to zvláštní, ale nedá se s tím nic dělat. Holt je to LEGO a nevidím, co se děje v programu... Zlatý Cčko.

1600 - Balím to a idu na IGH. A pak do obchodu. A pak do města. Koupit pohlednici. Projdu celý centrum a nakonec ji koupím na nádraží, protože v jiným obchodě nebyla :-D. Ještě mi prodaj i známku :-). Teďka enom najít poštu.. No jo, taky vyplnit pohlednici :-D. To bude ten největší problém, protože... Ha. Už sis myslela, že se prokecnu, co? :-)
Ve středu to chce nějakou větší procházku městem. Škoda, že nemám rozumný foťák. Asi bude třeba vyčlenit nějaký stříbrný tolary na koupi foťáku. A nebo si stáhnout fotky od Lukáše :-D.

20něco - Idu za Danem. Dát mu na prdel v AOE II. Bohužel se nám hra předčasně ukončí. Ale už je naplánovaná odveta na zítra ;-). Muhahahaha.
On mi to pak ale natřel v Bobmermanovi. Tu hru jsem nikdy neměl rád a pořád ji nemám rád :-). Ale chtě nechtě se ji budu muset naučit, aby mě pořád tak nedrtil :-D.

Zejtra zase učí češi, takže se bude pokračovat v zajetým stylu. Dobrou noc :-).

Jo, vyšel Dexter a HIMYM ;-). Ze zbytků netu několik minut před půlnocí stahuju oba díly, protože z těch 24 hodin už mi je špatně :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat