pondělí 1. října 2012

Letní škola robotiky - Osmý den

Léta Páně 30. září 2012

Co přichází po sobotě? No přece neděle :-). A co se dělá v neděli? Nic. Stejně jako ve všech ostatních dnech :-D.

Ono vůbec si uvědomit co jsem v neděli dělal pude těžko. Asi jsem nedělal nic :-D. Snad jen nějaká ta LANečka s Danem. A večer do hospody na burgra. Poznámka - nedávat si hranolky. Suchý nejsou moc dobrý. Ale jinak to bylo fajn. Až na tu cenu nealka. Katastrofa :-).

Aby to tu nebylo tak krátký, tak přidám pár věcí, kterých jsem si všiml ve městě.

Jezdí tady spousta Smártíků (Takový ty mini městský auta. O dost víc, než u nás). A ano, Pavlínko. Že si těch zgarbů vůbec všímám je tvoje vina :-D.

Je tu mrtě cyklostezek. Téměř s každým chodníkem vede paralelně cesta pro kola (Chodník šedý, cyklo červený). Všude jezděj kolisti, všude jsou takový "parkoviště" pro kola. Ale nemaj tu takový ty napiču stojany, jako se to dává u nás.. Prostě zabetonujou trubku tvaru obrácenýho U do země a k ní si každej svoje kolo přikurtuje. Levné, rychlé, bez větších zásahů do stávajících chodníků a ploch. Krása.
Další věc tady s tím je to, že na kolech nejezdí jen studenti. Ale všichni. Sem tam potkám i chlápka v obleku. Oni to tady němci mají prostě na háku. S Brnem se to vůbec nedá srovnávat, tam na kole nejezdí nikdo. Proč? Protože není kde. Všude jsou auta a hrozně úzké silnice.
Ale tak tady to zjištění není nic novýho, už jsem to několikrát slyšel/viděl :-).

Auta? Není to jak u nás, že všude jezdí polorozpadlý Felicie a takový zgarby. Já jsem tu snad ještě nepotkal auto na odpis. U nás stačí vyjít ven a kouknout se kolem sebe. A motorky? To je úplně jiná liga. Každej den potkám několik mašin, který by mohly bejt klidně veteráni. Naleštěný to maj krásně, jezdí to jak divý :-). A samozřejmě spoustu silniček, atd. Škoda, že tu nemám svou Jawu :-).

Snad každá druhá holka tady chodí v legínách. A protože je nemám rád, tak se ani kolem sebe nemůžu dívat skoro :-D.

Většina němců umí anglicky. Ať jim je kolik chce. S tím u nás asi každej turista narazí, protože mnohdy neumí anglicky ani studenti :-).

Co poslouchám německý rádio, tak se mi zdá takový... Jiný, než u nás. Téměř tam po celý den nemají žádný vstupy lidí po telefonu, ani se tam moderátoři nechechtaj, jak je to běžný u nás :-). Neříkám, jestli je to dobře, nebo špatně. Každýho vkus :-). (Radio PSR - http://content.radiopsr.de/streaming/psr/)

Tak, zítra zase do školy. Přijedou naši učitelé, tak snad můžeme čekat angličtinu a ne nějakou matlačku, jako je tady obvyklé :-).

Mějte se hezky :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat